TOIMINNAN ESITTELY

Islanninhevostalli Ófeigur toimii Vihdin Pääkslahden kauniissa kulttuurimaisemassa. Rauhallinen sijainti takaa kauniit maisemat ja tarvittaessa pitkät maastoretket Hiidenveden läheisyydessä. Talli on Suomen Ratsastajain Liiton valvoma ja hyväksymä harrastetalli.

Tallin ja koko yrityksen johdosta vastaa FEIF ratsastuksenohjaaja (level 2) Leila Salovaara. Leila on Suomen Islanninhevosyhdistyksen perustajajäsen ja kouluttautunut ensimmäisten suomalaisten joukossa Islanninhevostuomariksi vuonna 1988. Tämän jälkeen hän on toiminut tuomarina lukuisten Suomessa pidettyjen kilpailujen lisäksi kansainvälisissä kilpailuissa ulkomailla. Samoin hän kouluttautui ensimmäisten joukossa Islanninhevosratsastuksen B-ohjaajaksi.

Ensimmäinen oma islanninhevonen tuli taloon 1981. Brunka frá Hvidemosegård, joka toimi innoittajana rotuyhdistyksen perustamispuuhissa. Hevosyrittäminen on niitä aloja, jotka alkavat lähestulkoon aina harrastuksesta ja niinpä Leilankin hevosharrastaminen alkoi 60-luvulla "tiukkojen opettajien" johdolla Helsingin Ruskeasuon maneesissa. Ilman koulutusta nykypäivänä ei pysty kehittymään ja kehittyvä hevosala vaatii paljon käytännön tietoa monelta eri sektorilta. Leila kouluttautui nuorisotyön ohella agrologiksi Mustialassa ja suoritti yrityksen puitteissa Laatutonnivalmennuksen ja matkailun tutkinnon. Hevosala vaatii paljon yhteistyötä ja kiinnostus alaa kohtaan on vienyt Leilan myös hevoshanketyöhön Suomen Ratsastajain Liiton yhteyteen.

Tallin kehittämisessä ovat mukana myös nuoremmat voimat, Leilan tyttäret. Mirkka Ahonalan hevosharrastus alkoi jo 6 kuukauden iässä, jolloin taloon tuli ensimmäinen islanninhevonen. Mirkka on perheen aktiivikilpailija, joka on kilpailuttanut kaikkia niitä hevosia, jotka ovat heiniään ansainneet myös tuntitoiminnassa. Eniten kisakenttiä Mirkkan kanssa on kiertänyt pikkuruuna Pjakkur eli Skidi. Mirkkan harrastus kasvoi ammatiksi ja niinpä hän valmistui ratsastuksenohjaajaksi Ypäjältä. Perheyrityksen lisäksi Mirkka jatkaa opiskelujaan Ypäjällä tavoitteena saada Ratsastuksenopettajan ammattitutkinto.

Kanerva Ahonala on sinnikkäästi pitänyt kiinni hevosista vain harrastuksena. Kisakentillä myös Kanerva on kiertänyt ja Mirkkan lailla myös hän on ollut edustamassa Suomen maajoukkueessa.

Tallin yhteydessä toimii aktiivinen Suomen Islanninhevosyhdistyksen alainen paikalliskerho Brunka. Brunka ja Ófeigur tekevät laajamittaista yhteistyötä ja näin Brunka tarjoaa jäsenilleen paljon erilaisia tapahtumia ja koulutuksia vuoden mittaan.

Lisäksi tallin avustavana väkenä toimivat koirat Max, Jalo, Marilyn, Jona ja Ansa sekä kissat Kellastus ja Syltty.